O projektu

Hotel „Aziza“ nosi ime voljene žene i supruge Mehmeda Poričanina, a otvoren je na godišnjicu njihovog vječanja, 26.12.2016., te tako ostaje zauvijek vezan za povijest ove porodice. Hotel je koncipiran na vrijednostima porodice i brižnom karakteru majke Azize, kao njenog stuba, te nudi, ne odstupajući od visokih svjetskih standarda, intimnu atmosferu doma.
Naš moto je – jednom gost, uvijek prijatelj. Želimo da nam se uvijek vraćate kao dragi prijatelji, te sve činimo da vaše zadovoljstvo boravkom u našem hotelu bude i naše.
Svih 17 soba sa kupatilima je prostrano, svijetlo i moderno opremljeno. Hotel ima tri sprata, lift, saunu, te restoran a-la-cart u kojem nudimo vrhunska jela tradicionalne bosanske kuhinje. Ujutro ćemo vas na doručak dočekati sa toplim pecivom, specijalno proizvedenim za naš hotel u pekari „Poričanin“.
U neposrednoj blizini Hotela nalazi se muzej posvećen prvom predsjedniku nezavisne Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću i Saburina kuća, jedan od rijetko očuvanih primjeraka stambene arhitekture iz osmanskog perioda. Muzeji, brojni sakralni i drugi historijski objekti, ali i trgovke, restorani u kojim se nudi široki izbor tradicionalne bosanske kuhinje, samo su dio onoga što Sarajevo nudi, a nalazi se u neposrednoj blizini Hotela.
Za strastvene hodače ovaj dio grada mogao bi biti naročito zanimljiv. Šetajući strmim baščaršijskim sokacima imaju mogućnost da osjete bilo mahale, vide unikatne sarajevske kapije, demire na prozorima, uživaju gledajući grad s njegovih padina, a jedan od najljepših pogleda na njega je onaj sa Žute tabije do koje se iz Hotela laganim hodom stiže za desetak minuta, ali i Jajce kasarne, koja se nalazi u njenoj neposrednoj blizini.
Hotel „Aziza“ je nastavak stare porodične tradicije izrasle iz pekare „Poričanin“ i simbol naše svijesti da, ako želimo opstati, moramo rasti u ponudi, kvaliteti i povezanosti sa našim gradom i okolinom.

Detalji narudžbe

Godina projekta: 2017

Isporučeno: Oprema (Minibar, sef, kolica, mašina za obuču, ofingeri itd), tekstil, kozmetika.